Schoonmaakmiddelen voor wasmachine reinigen

Voor het schoonmaken/reinigen van de wasmachine zijn er meerdere schoonmaak hulpmiddelen. Het kan met azijn, soda en zelfs chloor. Voor uitleg van welk schoonmaakmiddel je de wasmachine kan schoonmaken, zie verder op deze pagina..

De makkelijkste manier om je wasmachine schoon te maken is door middel van het schoonmaakset van Miele. Dit is ontwikkelt door Miele, maar is in principe te gebruiken voor elke wasmachine.

Wasmachine schoonmaken met soda

Als je last hebt van een stinkende wasmachine zal je was ook niet al te fris ruiken. Vele mensen raden aan om een kopje soda in de wasmachine te doen en de wasmachine op 90 graden te laten draaien. Pas wel op met soda. Er is kans dat je schade maakt aan je wasmachine wanneer je een te grote hoeveelheid soda gebruikt. Door de verbetering van de wasmachine hoef je niet meer een kopje soda in de wasmachine te doen maar een halve kopje is in de meeste gevallen al voldoende. Dit verschilt natuurlijk wel per wasmachine. We raden je daarom ook aan om eerst een handje vol soda te gebruiken en bij slechte resultaat de hoeveelheid te verhogen. Zo kun je gemakkelijk je wasmachine reinigen.

Hoe maak je jouw wasmachine schoon met soda?

We raden je de volgende methode aan: Je doet een halve kop soda in de wasmachine en laat je wasmachine wassen op 90/95 graden zonder was met een hoog intensief programma. De soda zal al bij de voorwas weggespoeld worden. Deze methode moet je 1 of 2 x per maand toepassen. Zeker als je veelal een was draait met een relatief lage temperatuur (rond 40 graden of lager) Mensen die vaak op een lage temperatuur hun was wassen zullen sneller last hebben van een stinkende wasmachine. We raden je daarom ook aan om meerdere keren met een hoge temperatuur op kookwas te wassen.

Wasmachine schoonmaken met azijn

Hoe maak je jouw wasmachine schoon met azijn? Als eerst doe je een beetje schoonmaakazijn in een wasbol. Je doet de wasbol in de wasmachine en draait de wasmachine op 60 graden met een programma zonder wasgoed. Je kan dit 1 keer per maand of een aantal keer per jaar doen en de kalk zal verdwijnen. Op deze manier zal je wasmachine het gemakkelijk tot 10 jaar probleemloos volhouden.

Wasmachine schoonmaken met vaatwastablet

Als je een stinkende machine hebt of mogelijk last hebt van vetluis, dan wil je dit natuurlijk bestrijden. Je kan het proberen met soda of azijn of met een vaatwastablet. Probeer soda en azijn overigens niet tegelijk, dat is gevaarlijk vanwege een chemische reactie en bovendien helpt het niet. Hoe bestrijd je vetluis en vuil in je wasmachine? Er zijn meerdere manieren om je vetluis en vuil te bestrijden. We zullen de manier met een vaatwasblokje beschrijven. Pak twee vaatwasblokjes en doe ze in het zeepbakje. Vervolgens draai je jouw wasmachine op kookwas met 90 / 95 graden. Doe dit minimaal 1 of 2 keer per maand en je wasmachine blijft in goede conditie.