Wasmachine Onderdelen Schoonmaken

Als je wasmachine dienst weigert kan het zijn dat een van de onderdelen schoongemaakkt moeten worden. Het is sowieso aan te raden om afen toe te kijken of de onderdelen schoongemaakt moeten worden. Voor de afzonderlijke onderdelen schoonmaken en tips , zie onderaan deze pagina.

Rubber schoonmaken

Het rubber van de deur kun je schoonhouden met een zachte tandenborstel. Dit kun je doen wanneer er vuil op het rubber zit. Je kunt het rubber vervolgens schoonmaken met een vochtige doek.

Wasmachinelade schoonmaken

De wasmachinelade, die je bij veel wasmachines uit de wasmachine kunt halen, kun je onder de kraan schoonmaken met lauw water en met een zachte tandenborstel kun je wasmiddelresten verwijderen.

Wasmachinetrommel schoonmaken

De trommel van de wasmachine kun je 1 of 2 keer per maand schoonhouden door een kookwas te draaien.

Wasmachinefilter schoonmaken

Het best kun je in de handleiding van je wasmachine kijken hoe je de wasmachine schoonmaken kunt. De filter kan namelijk op verschillende plaatsen zitten. Zorg er wel voor dat je de filter terugplaatst. Als de filter niet goed is teruggeplaatst, kan deze lekkage veroorzaken.

Antikalkfilter schoonmaken

Bepaalde waterleidingen kunnen aan het uiteinde een antikalkfilter bevatten. Reinig deze filter op de manier zoals dit in de gebruiksaanwijzing staat beschreven. Dus het reinigen van de wasmachine hoeft geen ingewikkelde klus te zijn. Je kunt ook tips/adviezen etc. achterlaten onderaan deze webpagina.